Even voorstellen .. Esther Bosmans

Esther Bosmans - TEDxApeldoornHai, ik ben Esther Bosmans en bij TEDx Apeldoorn betrokken bij het selecteren en coachen van sprekers. Ook houd ik overzicht over alle inkomsten en uitgaven van TEDx 2019.

Denk ik aan Crossing Borders, dan denk ik aan mijn jarenlange zoektocht naar m’n persoonlijke grenzen. Nooit geweten dat ik grenzen had eigenlijk. Niet echt op gewezen ook. Liever was ik van het versmelten met een ander. Het volledig opgaan in iets. Dat ik daarbij mijzelf vooral in relaties flink kon kwijtraken, was iets dat woorden kreeg toen ik al een eind in de twintig was.

En toen begon dus het oefenen…

Het ingewikkelde met het ontdekken van je eigen grenzen bleek, dat je ze pas ervaart als iets of iemand over ze heen is gegaan. AUW! Vallen en opstaan dus. Intuïtie leren voelen en serieus nemen. Meer en meer ontdekken wat en wie bij me past. Met als kers op de taart: mijn leven inrichten naar mijn eigen gebruiksaanwijzing. Is dit misschien wat ze bedoelen met: het leven begint vanaf 40? Omgaan met mijn eigen grenzen is inmiddels een soort spel geworden. Prettig binnen de lijntjes blijven en – soms graag, soms helaas – er lekker buiten. Achteraf lachen we erom, enzo.

Voor de TEDx 2019 kijk ik werkelijk uit naar alle sprekers. Vooral de manier waarop ze allemaal hun eigen draai geven aan het thema Crossing Borders. En toch ook weer even ‘de bubbel’, de versmelting te voelen met alle aanwezigen. Wie weet tot dan!

Groet, Esther