Growth

TEDx Apeldoorn 29 september 2017

 

Wat doe jij met het streepje?

Je hebt twee zekerheden in je leven: je geboortedatum en je sterfdatum. Klinkt dramatisch. Zo bedoelen we het niet. Het geeft vooral aan dat een groot deel tussen deze twee datums, in jouw handen ligt!

* 2021                   –                  ꝉ 2105

De hamvraag is: wat doe jij met het streepje in het midden? Welke reis maak jij vanaf je geboorte tot het moment dat je deze wereld verlaat?

Oei, ik groei!
Je levensreis is een intensieve reis, die bol staat van verandering en groei.  In het laatste geval zowel letterlijk als figuurlijk. De letterlijke groei van baby tot volwassene gebeurt zomaar. Daar hoef je eigenlijk niet eens zo bij stil te staan. Maar wat er tussen je oren gebeurt, wordt naarmate je ouder wordt meer iets waar je zelf bewuste keuzes in kunt maken.

Durf jij de stappen te nemen om te groeien?

Groei houdt niet op als je eenmaal volwassen bent of je diploma op zak hebt. De vraag ”wat wil ik later worden als ik groot bent” kun je je altijd blijven stellen. Sterker nog: als je de wil hebt je te blijven ontwikkelen, is deze vraag essentieel en altijd actueel! En het mooie is: je antwoord mag je constant bijstellen! Want doordat jij groeit en jouw omgeving verandert, zal de wereld er steeds anders uitzien voor je. Welke stappen neem jij om te blijven groeien?

Alles wat aandacht krijgt groeit
Dit jaar neemt TEDxApeldoorn jou mee op reis binnen het thema “Growth”. We passeren verschillende aspecten van groei. Op maatschappelijk- en sociaal vlak, maar ook op wetenschappelijk gebied. Net even buiten de gebaande paden, maar altijd met aandacht. Want alles wat aandacht krijgt, groeit. Ga je met ons mee op reis?

TEDx Apeldoorn – 29 september 2017