Jan-Paul de Beer

Volgens de sociale ondernemer en innovator Jan-Paul de Beer ontstaat groei door deel te nemen aan een maatschappij die je energie geeft. Een maatschappij die je verleidt om op te staan in plaats van te blijven zitten.

Ons lichaam, de beste tool ooit ontworpen, is slechts een vervoersmiddel geworden om onze hersenen mee te verplaatsen.

Onze maatschappij is op dit moment vooral gericht op gemak. We kunnen alles organiseren vanuit onze stoel. Bewegen is niet langer noodzakelijk. Gevolg is dat ons lichaam, volgens Jan-Paul de beste tool ooit ontworpen, slechts een vervoersmiddel is geworden om onze hersenen mee te verplaatsen.

Dat voelt niet goed. Innovatie, design en technologie kunnen er juist voor zorgen dat wij ons lichaam weer activeren waardoor ons energielevel groeit. Jan-Paul’s drijfveer is dan ook om met innovatie en ondernemerschap het bewegen voor iedereen leuker en makkelijker te maken. Van jong tot oud.

Over Jan-Paul de Beer

Jan-Paul de Beer (33) is een sociale ondernemer en innovator. Zijn missie is om beweging op een speelse manier weer terug te brengen in het dagelijks leven. Dat doet hij met zijn sociale onderneming Springlab waarmee hij o.a. de Tovertafel voor mensen met dementie heeft ontwikkeld en de FietsFlo, een speelse groene golfsysteem voor fietsers.

Tickets

Wil je deze TED Talk live meemaken? Klik op de onderstaande button om je ticket te kopen.

Tickets - TEDx 2017