Mary Kok-Willemsen

Wereldwijd wordt er in het voetbal gekozen om jongens en meiden op jonge leeftijd te scheiden als het gaat over een professionele opleiding. Dit betekent dat er vaak alleen maar professionele opleidingen zijn voor jongens. Meiden kunnen hun talent vaak alleen ontwikkelen binnen een amateursituatie.

FootballEquals

De FootballEquals Foundation zet zich in voor Gender Equality via voetbal. Dit betekent dat de Foundation talentvolle jongens en meiden niet meer scheiden op geslacht maar dezelfde professionele opleiding bieden. Gelijkheid is het sleutelwoord. In Twente is in juli 2016 de allereerste FootballEquals Academy gelanceerd waar bijna 70 spelers en speelsters de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Doordat jongens en meiden met elkaar trainen krijgen ze de kans van en met elkaar te leren, maar leren ze ook dat elk talent telt.

Behalve de talenten wil de Academy ook mannen en vrouwen die de ambitie hebben zich te ontwikkelen als professional de kans bieden bijna dagelijks in deze professionele setting te werken. Grensoverschrijdend als het aan de Academy ligt. Voetbal is een middel om dat te kunnen bereiken. Door dit in te zetten bij ontwikkelingssamenwerkingsdoelen bijvoorbeeld. Daarmee komt FootballEquals ook tegemoet aan de Sustainable Development Goals (duurzame doelen) die zich richten op o.a. goede gezondheid en welzijn voor iedereen, gendergelijkheid, ongelijkheid verminderen, kwaliteitsonderwijs en waardig werk.

Over Mary

Mary Kok-Willemsen is een echte voetbal ondernemer.  Zo werkte Mary bij FC Twente als achtereenvolgens Hoofdtrainer en Manager van de FC Twente Vrouwen. Na een dienstverband van 9 jaar  vertrok ze in juni 2015. Mary Kok-Willemsen is nu eigenaar van Holland Football University. Dat is een voetbalmanagementbureau welke wereldwijd ambitieuze trainers, spelers en clubs een professionele opleiding biedt. In 2016 is Mary de FootballEquals Foundation gestart welke zich richt op het helpen realiseren van gender equality via voetbal.