Merlijn Twaalfhoven

Spreker Merlijn Twaalfhoven is componist, initiator en ontwerper van muziekprojecten die culturen, stijlen en in de eerste plaats mensen verbindt. Hij werkt momenteel met het Kronos Quartet, de New York Philharmonic en de Residence Orchestra, maar heeft ook ervaren om te werken in conflictgebieden, vluchtelingenkampen, afgelegen dorpen en militaire zones. Over grensverleggende contrasten gesproken.

In een complexe wereld moeten we stoppen met plannen en voorspellen. In plaats daarvan moeten we ons vermogen om de wereld met frisse ogen waar te nemen radicaal verbeteren

De grote maatschappelijke vraagstukken van vandaag vragen om een kunstenaars-mindset: het vermogen om te bevragen met een open geest, schoonheid te zien, een toekomst te verbeelden, te verwarren, te experimenteren en te spelen. Om dat te realiseren heeft Merlijn The Turn Club opgericht om creatieve en ondernemende verandermakers te mobiliseren om een ​​betere verbinding, strategie en impact te maken.

Kunstenaars zijn in staat om inspirerende visioenen te scheppen, een beeld van de toekomst te vormen en zo – achter de direct zichtbare horizon – een weg vooruit te zien. Kijkend over alle grenzen heen.

Merlijn woont in met zijn twee kinderen en een vrouw in een oud schip in de Amstel van Amsterdam.

Foto: Gerard Mom