Yuen Yen Tsai

Form Follows Fun. Deze mantra bracht Yuen Yen naar bijzondere plekken. Zowel in haar hoofd als op de wereld. Want plezier maken… hoe doen we dat ook alweer? Als volwassenen? Als bedrijven? Tijdens meetings?

Ik eiste het recht om te spelen terug en begon te spelen. Ik speelde en begon te groeien.

Wat Yuen Yen betreft is de vraag irrelevant. Een betere vraag zou volgens haar zijn: hoe eisen we het recht om te spelen terug? Spelen is volgens Yuen Yen immers niet exclusief weggelegd voor kinderen. Iedereen mag spelen.

Yuen Yen “ontleerde” en eiste het recht om te spelen terug. Eenmaal dat recht in handen, begon ze te spelen. En met spelen begon ze te groeien. Nu ze heeft leren spelen en groeien rest haar alleen nog één vraag: hoe geven we het spelen en groeien door?

Over Yuen Yen Tsai

Yuen Yen is sinds kort zelfstandig ondernemer. Ze werkt als game developer, facilitator en visual thinker. Ze noemt zichzelf een ontregelaar en zoekt bij die ontregeling naar onconventionele matches tussen vraag en oplossing. De passie voor spelen is ontstaan tijdens haar werk bij de rijksoverheid, waar ze “serious gaming” heeft mogen ontwikkelen. Als zelfstandig ondernemer wil ze door te spelen haar grenzen verleggen.

Tickets

Wil je deze TED Talk live meemaken? Klik op de onderstaande button om je ticket te kopen.

Tickets - TEDx 2017